fredag, juni 08, 2007

All in Ås

Den 7 juni var det officiell invigning av mitt nya pokerbord hemma på Tengens i Ås. Bordet är ett fyrbent hemmabygge med plats för sju personer; brun matta, vita vadderade vallar och givetvis en drickahållare på varje plats. Utöver celebert besök i form av Jimmy "sista bussen hem" Eriksson (Östersund) och Henrik "slow hand" Perälä (Lit) bestod turneringsfältet av boende på Tengens; Ann-Britt "synmaskinen" Larsson, Becke "hörnet" Larsson, Tore "skitsnack" Wärdell och jag. Bordet var placerat mitt i den lummiga trädgården under en skönt skuggande rönn.


Lägg märke till den oerhörda komplexitet denna bild rymmer: Jimmys klassiska tvåhandsfattning som signalerar kraftig höjning, Henriks lite avvaktande blick och slappa högerhand som går att tolka som både ryggmärgsskräck och full kontroll, Ann-Britts tydliga vilsenhet på väg in under vallen, Beckes signifikativa nonchalans och Tores skrockande snusflin rakt in i kameran. Poker at its best. BILD: Robert Singleton

I den första turneringen åkte Tore ut först och verkade uppriktigt lycklig över att få återgå till sina korsord. Näste man ut var Becke som verkade uppriktigt lycklig över att få sitta och titta på och dricka sin Mariestad. Vissa passar lika bra som publik. Efter en sinnessjukt dålig syn som kostade henne alla marker utom fem låg Ann-Britt riktigt risigt till, men gjorde en helomvändning och vann bland annat två monsterpotter på raken och seglade snart upp till chipleader. Jag åkte ut på fjärde plats efter en gastkramande trevägspott som slutade i en damduell mot Henrik. Jimmy fick lämna spelet på tredje plats efter att ha blivit uppäten av blindarna. Heads up och Henrik fick smaka på Åsstålet när Ann-Britt plockade upp den ena handen bättre än den andra. Till slut stod Ann-Britt som segrare och verkade uppriktigt lycklig över att få gå in i värmen. Grattis Ann-Britt till första officiella segern på detta pokerbord.
I den andra turneringen brantade vi strukturen för att Jimmy och Henrik skulle hinna med sista bussen hem. Tore upprepade ganska snart sin sistaplats. Jimmy spelade aggressivt - så aggressivt att han faktiskt hann med näst sista bussen hem. Med tre spelare kvar gick jag all in med QJ i spader efter en låg flopp och fick syn av Becke med A4 spader. Turn var blank och på rivern kom en knekt vilket gav Becke respass och mig en skattkista full med marker. Med obönhörlig ångvältsmangling förintade jag sen Henriks kvarvarande stack och vann således den andra turneringen. Uppriktigt lycklig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida